Βιντεοποίηση σε συνεργασία με το Δίκτυο γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας «Η Φωνή Της» στο Αγρίνιο 22/11/2023

Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΠΕ Αιτωλ/νίας – ΟΚΑΝΑ διοργανώνει στο Αγρίνιο την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ» εκδόσεις Καστανιώτη την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Παλιά Λαχαναγορά σε συνεργασία με το Δίκτυο γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας «Η Φωνή Της», τον Δήμο Αγρινίου, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας, το Υπνωτήριο Αστέγων Δήμου Αγρινίου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου.

Στον συλλογικό τόμο διηγημάτων, πενήντα τρεις γυναίκες, μέλη του Δικτύου συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, ενώνουν τις φωνές τους σε μία Φωνή, θέλοντας να μιλήσουν για την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, για τις δομές της έμφυλης κυριαρχίας στην πολυπλοκότητά τους, για τα βιώματα της καταπίεσης αλλά και του αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Τα διηγήματά τους συγκλονίζουν, καθώς αφηγούνται ιστορίες βίας και αντίστασης ταξιδεύοντας από τα πιο απόμακρα χωριά ως τις μεγαλουπόλεις, από την Ευρώπη ως τα βάθη της Αφρικής και τη Λατινική Αμερική. Με τον νου πάντοτε στις πρωτοπόρες Ελληνίδες συγγραφείς που ξεχάστηκαν από την επίσημη Ιστορία, οι συγγραφείς του βιβλίου, ζώντας κι αυτές την πραγματικότητα της έμφυλης βίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο ένα ή στο άλλο πεδίο της καθημερινής ζωής, θέλησαν να δυναμώσουν τη φωνή των γυναικών και να ακουστεί η αλήθεια τους.

Θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου τα μέλη του Δικτύου «Η Φωνή Της» Σίσσυ Δουτσίου (ηθοποιός, ποιήτρια, ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Πειραματικων Τεχνών) και Κωστούλα Μάκη (ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ). Θα συντονίσει η Επιστημονικά Υπεύθυνη Dr Αθανασία Δημητρίου.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν προβολές βραβευμένων βιντεοποιημάτων από το Διεθνές Φεστιβάλ Βιντεοποίησης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών στην Αθήνα.

Βιντεοποιήματα:

“Αν βγω περίπατο με τις νεκρές μου φίλες” – Ρίτα Μπούμη Παππά

Σκηνοθεσία Άλκηστης Καφετζή – Aleksandra Corovic (Γερμανία)

“Αόρατη Βία”

Σκηνοθεσία: Άντα Πίτσου

“BABY” – ένα ποίημα

Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντορινιού

Θα ακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις από τους συνδιοργανωτές φορείς.

Comments : 0
Σχετικά με το συγγραφέα
The Institute for Experimental Arts was founded in 2008 in Athens- Greece as a non-profit platform of creative expression and research in the fields of theater, performance art, digital media, installation, poetry and art theory. The Institute is committed to existing as an open meeting point for poets-writers, directors, actors, theater engineers/ technicians, performance artists, photographers, video artists and the writers who develop new analytical tools on contemporary art, media & communication.