Οργάνωση Βιβλιοθήκης του Σχολείου Ανάφης

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Ανάφης υλοποίησε τον επανασχεδιασμό της νέας βιβλιοθήκης του Γυμνάσιο Λ.Τ. Ανάφης-Μανώλης Γλέζος με την επίσημη λειτουργική οργάνωση των 2500 βιβλίων και συγγραμμάτων του σχολείου σε ειδικές κατηγορίες και την γενική φροντίδα της βιβλιοθήκης. Ο πολιτιστικός μας φορέας χορήγησε την εθελοντική εργασία τεσσάρων μελών του συλλόγου μας που έφεραν εις πέρας επιτυχώς το δύσκολο αυτό έργο.

Όλο το εγχείρημα, όπως και η επίσημη παρουσίαση της βιβλιοθήκης στα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού, οργανώθηκε με την θερμή υποστήριξη του εξαιρετικά δραστήριου και δημιουργικού διευθυντή του σχολείου Αθανάσιου Βάρσου, ενώ παρουσίαση έγινε και στον Σύνδεσμο των Απανταχού Αναφαίων, συνάντηση που ανοίγει νέα πεδία δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Την Κυριακή 13/8/2023 (ώρα 20.00) οργανώθηκε “Κυνήγι του Θησαυρού” στη βιβλιοθήκη με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με τον νέο χώρο, την δημιουργική εξερεύνηση των βιβλίων από τα παιδιά και την ενθάρρυνσή της αγάπης προς το βιβλίο. Κάθε παιδί φεύγοντας είχε κερδίσει ένα βιβλίο δικιάς του επιλογής και περισσότερα από 100 βιβλία μοιράστηκαν στα παιδιά.

Comments : 0
Σχετικά με το συγγραφέα
The Institute for Experimental Arts was founded in 2008 in Athens- Greece as a non-profit platform of creative expression and research in the fields of theater, performance art, digital media, installation, poetry and art theory. The Institute is committed to existing as an open meeting point for poets-writers, directors, actors, theater engineers/ technicians, performance artists, photographers, video artists and the writers who develop new analytical tools on contemporary art, media & communication.