Μια Νύχτα στην Ομόνοια- Hip Hop Live / Spoken Word- 30/9- Μπάγκειον

“Μια Νύχτα στην Ομόνοια”, μια συνάντηση Hip Hop καλλιτεχνών με ποιητές της γενιάς μας στο Μπάγκειον, ένα εμβληματικό παλιό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας όπου ακόμα συναντάς τις σκιές της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη στις φθαρμένες γωνίες του.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών με αφορμή την ετοιμασία της ανθολογίας «Ποίηση από τον 21ο Αιώνα» και θα περιλαμβάνει συναυλίες, spoken word performances, προβολές και έκθεση βιβλίου.

Η Ομόνοια, ένα πεδίο όξυνσης της κοινωνικής ανισότητας αλλά και σύμβολο κατάρρευσης της τοπικής αστικής κουλτούρας μας καλεί να εξερευνήσουμε το παρελθόν και το μέλλον μιας κοινωνίας σε κρίση και τις κοινότητες που αγωνίζονται να την κρατούν ακόμα ζωντανή.

ΣΑΒΒ. 30/9/2023  

ΩΡΑ 20.00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ OMONOIAΣ / γωνία οδού Αθηνάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Audio Visual / Spoken Word / Performances

Σόνια Ζαχαράτου, Λένα Καλλέργη, Νίκος Ερηνάκης, Ευσταθία Π., Παναγιώτης Αρβανίτης, Βίκυ Μπρούσαλη, Φοίβη Γιαννίση, Θεόδωρος Χιώτης, Νίκη Χαλκιαδάκη, Πόππη Δέλτα & Tripmaker Young, Tasos Sagris & Whodoes, Sissy Doutsiou

RAP LIVE

Saw / Esmeralda  + Aeon / Mi55t

Aria / Ultra / DJ Booker + Mc Yinka

on decks: dj Differ

 DJ SET

Blend Mishkin

ΠΡΟΒΟΛΕΣ / ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

“Σοφοκλέους και Μενάνδρου” του Θοδωρή Νικολάου

Ο Θοδωρής Νικολάου επίσης φιλοτεχνεί με εικόνες του την αφίσα της εκδήλωσης

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Συμμετέχουν: Εκδόσεις Κενότητα, Περιοδικό ΦΡΜΚ, Σαιξπηρικόν, Θράκα, Οδός Πανός,  Καστανιώτης, Άπαρσις, Κίχλη,  κ.α.

_____

Διοργάνωση: + Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]

Την Κυριακή 8/10, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ποίηση από τον 21ο Αιωνα” το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών οργανώνει συνέδριο με θέμα “Το παρόν και το μέλλον της Ποίησης” με καλεσμένους επιμελητές και καλλιτεχνικούς διευθυντές από μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ποίησης στον κόσμο. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή εμπειριών, η κοινή χάραξη στρατηγικής και η σύναψη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο για την υποστήριξη του ποιητικού λόγου και την στήριξη των ποιητών.  

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Το παρόν και το μέλλον της Ποίησης”

Συμμετέχουν:

International Poetry Film of Thurigia- Germany

European Poetry Festival -London- UK

The Film and Video Poetry Society- USΑ

Versopolis Europen Poetry Platform – Slovenia

Arts Visuals and Poetry Film Festival – Austria

Planetarium Poetry Fest- Belgium

Comments : 0
Σχετικά με το συγγραφέα
The Institute for Experimental Arts was founded in 2008 in Athens- Greece as a non-profit platform of creative expression and research in the fields of theater, performance art, digital media, installation, poetry and art theory. The Institute is committed to existing as an open meeting point for poets-writers, directors, actors, theater engineers/ technicians, performance artists, photographers, video artists and the writers who develop new analytical tools on contemporary art, media & communication.