ΕΡΩΣ & ΛΥΠΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ανοιχτό Σεμινάριο Υποκριτικής
από το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών]
Μάιος 2016
Το Σεμινάριο “Έρως και Λύπη στο Θέατρο” στοχεύει στην ανάδυση ενός θεάτρου με κεντρικό θέμα τον ηθοποιό και τη χαρά του να βρίσκεσαι στη σκηνή. Ένα θέατρο της κίνησης αλλά κυρίως της φαντασίας. To Σεμινάριο εξελίσσεται σταδιακά με ασκήσεις που σκοπό έχουν την επαφή με τον εαυτό μας και τη σύνδεση με τους άλλους, την διερευνητική και βιωματική προσέγγιση της τέχνης του θεάτρου.
Ποιό σώμα και ποιά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς κινητοποιούνται από τον Έρωτα και την Λύπη; Ποια είναι τα δραματουργικά κίνητρα αυτών των περιοχών; Το Σεμινάριο αποτελείται από 3 επίπεδα. Την παρατήρηση και την ανακάλυψη εκ νέου του Έρωτα και της Λύπης, την καλλιέργεια της υποκριτικής και της εκφραστικότητας των ηθοποιών και τέλος την εξερεύνηση του ποιητικού βάθους των λέξεων, των ήχων και των κινήσεων.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν 7 βασικά στοιχεία του σύγχρονου θεάτρου. Τον Ψίθυρο, την Ερωτική Εξομολόγηση, το Πάθος, τα Δάκρυα, τη Δυσαρέσκεια, τη Διαφωνία, το Μίσος, την τοποθέτηση του εαυτού σε μια ξεκάθαρη σχέση εστιασμένης αλληλεπίδρασης και ανταπόκρισης προς τους άλλους
Διδάσκει η ηθοποιός Σίσσυ Δουτσίου
Διάρκεια: 8 μαθήματα | 40 ώρες
Κόστος: 65 €
Δήλωση Συμμετοχής: 2106465693 // 6940028131
και στο email: theinstitutecontact@gmail.com
Τόπος: Θέατρο Παραμυθίας – Παραμυθίας 27 & Πλαταιών – Κεραμεικός
από 14 Μαίου έως 5 Ιουνίου 2016
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε: άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.